Studenten

Wij zijn aangesloten als opleidingspraktijk bij de Academie Verloskunde Maastricht (AVM). Dit betekent dat wij af en toe een student hebben binnen onze praktijk. Al onze verloskundigen zijn geschoold om deze studenten te begeleiden. Op deze manier dragen wij bij aan een goede opleiding voor nieuwe collega’s binnen ons vakgebied.

De opleiding tot verloskundige duurt vier jaar, dus je kunt studenten uit elk jaar tegenkomen. Afhankelijk van het opleidingsjaar gaat de student steeds meer zelf doen en zullen wij meer toekijken en indien nodig bijsturen. Wij blijven echter ten allen tijde verantwoordelijk voor de geleverde zorg!

Op onze website en in de praktijk maken we kenbaar of er een student aanwezig is. We geven hierbij aan welke student er is en in welk jaar de student zit. Je kunt de student tegenkomen tijdens de spreekuren, de bevallingen en bij de kraamvisites. Studenten zullen nooit alleen een bevalling begeleiden. Mocht je bezwaar hebben tegen de aanwezigheid van een student, dan kun je dit kenbaar maken bij één van onze verloskundigen.