Kinderwens

Heb jij een kinderwens? Dan is een goede voorbereiding belangrijk. Wij helpen je graag om gezond zwanger te worden. Dus ook wanneer je nog niet zwanger bent, ben je van harte welkom in onze praktijk. Tijdens het kinderwensspreekuur kun je met al jouw vragen bij ons terecht. Want hoe bereid je je nou het beste voor op een eventuele zwangerschap? Er is heel veel wat je kunt doen om de kans op een gezonde zwangerschap te vergroten. En daar vertellen we je graag alles over!

Gezond zwanger worden

Je wilt er zelf alles aan doen om een gezond kindje op de wereld te zetten. Veel aanstaande ouders weten wel dat het slikken van foliumzuur belangrijk is, net als niet roken, gezond eten en voldoende bewegen. Veel mensen gaan hier echter pas tijdens de zwangerschap actief mee aan de slag. Maar een gezonde leefstijl in de periode vóór de zwangerschap is net zo belangrijk. Het vergroot de kans op een gezonde zwangerschap en een gezond kindje. Onze verloskundigen kunnen je hierover informeren tijdens het kinderwensspreekuur.

Als zwanger worden niet lukt

Als jullie eenmaal zeker weten dat jullie graag een kindje willen, dan wil je natuurlijk niets liever dan zo snel mogelijk zwanger worden en het leuke nieuws met iedereen delen. Bij de meeste stellen lukt dit gelukkig vrij snel. Ze zijn binnen een paar maanden tot een jaar zwanger. Maar het kan ook langer duren. Wanneer het na een jaar proberen nog niet is gelukt, dan volgt een verwijzing naar de gynaecoloog. Sommige stellen komen in aanmerking voor een vruchtbaarheidsbehandeling. Dit is het geval wanneer uit onderzoek blijkt dat jullie helaas niet ‘op de gewone manier’ zwanger kunnen worden.

Aanmelden kinderwensspreekuur

Het kan ook zijn dat er erfelijke aandoeningen voorkomen in je familie. Of misschien heb je problemen gehad tijdens een vorige zwangerschap en heb je hier vragen over. Met al deze vragen kun je bij ons terecht tijdens het kinderwensspreekuur. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het consult is de vragenlijst op de website van Zwangerwijzer heel erg handig. De ingevulde vragenlijst kun je uiterlijk 3 dagen voor je afspraak naar ons mailen. Wil je je aanmelden voor het kinderwensspreekuur? Dat kan eenvoudig via onderstaande link. Je mag ons ook altijd bellen tijdens het telefonisch spreekuur.

Aanmelden kinderwensspreekuur

Kosten kinderwensspreekuur

In sommige gevallen vergoedt de zorgverzekering de kosten. Ben je hier niet voor verzekerd? Dan bieden wij het kinderwensspreekuur gratis aan voor onze toekomstige cliënten. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat iedereen zich zo goed mogelijk kan voorbereiden op een gezonde zwangerschap. We begeleiden jullie hier graag bij!

Kennisbank

Hoe kun je je het beste voorbereiden op een eventuele zwangerschap? Tijdens het kinderwensspreekuur behandelen we alle belangrijke onderwerpen. We geven je graag persoonlijk advies over een gezonde leefstijl en een gezonde zwangerschap.

Lees meer

Een gezonde leefstijl is niet alleen belangrijk tijdens de zwangerschap, maar ook vóór de zwangerschap. Dit is belangrijk voor de gezondheid van jullie kindje. Waarom is het belangrijk om al voor de zwangerschap gezond te leven? En wat kun je dan het beste doen? Lees er meer over of bekijk de film Gezond zwanger worden

Lees meer

Als je zwanger wilt worden, is het belangrijk om te stoppen met roken. Zelfs al voor de zwangerschap kan roken de kans op een miskraam of afwijkingen bij je baby vergroten. Wij kunnen je adviezen en informatie geven over stoppen met roken. Ook de film ‘Rookvrij Zwanger’ is interessant om eens te bekijken.

Lees meer

Een zwangerschap betekent grote veranderingen. Sombere gevoelens, twijfels en onzekerheid horen bij de zwangerschap. Heb je echter last van ernstige psychische problemen? Je hoeft je hier niet voor te schamen, maar het is belangrijk om dit met ons te bespreken. We gaan dan kijken welke begeleiding jij nodig hebt.

Lees meer

Een zwangerschap betekent grote veranderingen. Sombere gevoelens, twijfels en onzekerheid horen bij de zwangerschap. Heb je echter last van ernstige psychische problemen? Je hoeft je hier niet voor te schamen, maar het is belangrijk om dit met ons te bespreken. We gaan dan kijken welke begeleiding jij nodig hebt.

Lees meer

Wat als het niet lukt om zwanger te worden? Wanneer jullie na één jaar proberen nog niet zwanger zijn, kun je een afspraak maken met een gynaecoloog en de oorzaak laten onderzoeken. Het kan zijn dat jullie in aanmerking komen voor een vruchtbaarheidsbehandeling. Op de website van Freya lees je meer over vruchtbaarheidsproblemen.

Lees meer

Aanmelden of een afspraak maken?

Je kunt je aanmelden wanneer je een kinderwens hebt, wanneer je zwanger bent of voor begeleiding tijdens de kraamperiode. Na ontvangst van je aanmelding nemen we contact met je op. Het is ook mogelijk om telefonisch een afspraak in te plannen.