Kraamperiode

De bevalling zit erop! Eindelijk is het zover dat jullie kindje lekker bij jullie in de armen ligt. Gefeliciteerd! Het is een groot feest, maar tevens is het nu ook tijd om uit te rusten, te herstellen, en jullie kindje te leren kennen en te wennen aan het nieuwe leven met jullie zoon of dochter.

Ons zult u deze week ook nog zien, onze taak houdt nog niet op na het begeleiden van uw zwangerschap en bevalling. In de kraamweek hebben we een ook leidinggevende rol . De kraamverzorgster, of jullie zelf, kunnen ons zo nodig op elk moment inschakelen.

In de kraamweek komen we om de dag langs voor een visite. We willen weten hoe het met u en uw kindje gaat, zowel emotioneel als lichamelijk. We bespreken de controles die door de kraamverzorgende zijn uitgevoerd en bij eventuele bijzonderheden staan we uiteraard langer stil.  Ook willen we weten hoe het met jullie kindje en de voeding gaat. We geven aanvullende informatie, zorg en aandacht. Natuurlijk praten we uitgebreid na over de bevalling en eventuele vragen hierover kunt u altijd met ons bespreken.

Mocht er zich in de kraamweek onverhoopt een complicatie voordoen, dan kunnen wij dit zonodig altijd overleggen met de huisarts, de gynaecoloog of kinderarts.

Na de eerste week sluiten wij het kraambed af en nemen de huisarts en het consultatiebureau de zorg voor u en uw kindje over. Wij blijven echter zes tot acht weken na de geboorte een aanspreekpunt voor u. Zo kunt u bij vragen of klachten die verband houden met ontzwangeren, de bevalling, de kraamtijd en jullie kindje nog altijd bij ons terecht.