Echo’s op eigen verzoek

Bij ons in de praktijk is het mogelijk om in een prettige en ongedwongen sfeer een echo op eigen verzoek te laten maken. Hoe leuk is het om even door uw buik naar binnen te kijken en te zien hoe jullie kindje beweegt? Zowel onze eigen cliënten als zwangeren die niet bij onze praktijk onder controle zijn, kunnen bij ons terecht voor een echo op eigen verzoek.

De echo eigen verzoek is geen medische echo!

De echo op eigen verzoek wordt niet vergoed door uw zorgverzekering en u ontvangt geen medische beoordeling van deze echo.

U kunt een USB stick van de praktijk kopen voor 15 euro per stuk. Op deze USB stick worden van de medische echo’s foto’s opgeslagen en van de echo’s op eigen verzoek worden zowel beelden als foto’s opgeslagen. U heeft dan al u echo’s, gemaakt op onze praktijk, op een USB stick staan.

Wij kunnen van thuis meegenomen USB sticks niet accepteren vanwege veiligheidsrisico’s voor het echo apparaat. De USB sticks hebben een opslag van 4Gb. Mogelijk als u veel echo’s laat maken met opgeslagen beeldmateriaal, dat u een tweede USB stick in de zwangerschap zult moeten aanschaffen. Onderstaande prijzen van de echo’s op eigen verzoek zijn exclusief USB stick.

Bij twijfel over een echo zal de echoscopiste ons of uw eigen verloskundige op de hoogte brengen. 

De volgende echo’s kunnen op eigen verzoek gemaakt worden:

 

16 weken echo

Bij deze termijn is het kindje nog compleet in beeld te brengen op het beeldscherm. We kijken en luisteren naar het hartje.  We maken een foto van jullie complete kindje. We kijken ook naar het geslacht van het kindje. Uiteraard is het mogelijk dat het geslacht niet goed zichtbaar is, bijvoorbeeld door de ligging van het kindje of de navelstreng die tussen de beentjes ligt.

De prijs voor deze echo is 25,00 euro voor 15 minuten inclusief 3 foto’s zwart-wit afgedrukt. U kunt er voor kiezen om foto’s en beelden op een USB stick te laten plaatsen van de praktijk.

2D echo

Met 2D echografie worden mooie bekende zwart-wit beelden van jullie kindje gemaakt. De 2D beelden worden ook bij de medische echo’s gebruikt. Je kunt dan heel duidelijk het kindje zien. Deze echo is gedurende de hele zwangerschap mogelijk.

De prijs voor een 2D echo is 50 euro voor 30 minuten inclusief 3 afgedrukte zwart-wit foto’s. Ook kunt u de foto’s  en bewegende beelden op een USB stick van de praktijk laten plaatsen.

3D en 4D echo:

De beste periode om een 3D/ 4D echo te laten maken is tussen de 24 en 30 weken. In deze periode krijgt de baby meer volume waardoor de beelden mooier zijn. Ligt u placenta aan de voorkant (buikwand) dan adviseren wij u te kiezen voor een termijn tussen de 24 en 26 weken. De kans op mooie beelden is dan groter omdat er dan nog voldoende ruimte is tussen de placenta en het kindje.

Een 3D echo is een stilstaand beeld maar geeft een levensechte weergave van uw kindje. Hierbij is kleur en diepte zichtbaar waardoor duidelijke contouren zichtbaar zijn van bijvoorbeeld neusje, lippen en vingertjes.

4D betekent eigenlijk dat het bewegende 3D beelden zijn, wat voor ontroerende beelden kan zorgen. Bij ons wordt de 3/4D echo altijd gecombineerd met een 2D echo. Deze echo duurt circa 30 minuten.

De prijs van de 3D /4D echo is 90 euro inclusief 6 afgedrukte zwart-wit foto’s. Wilt u foto’s en de bewegende beelden laten opslaan dan kan dat op een USB stick van de praktijk.

Afspraak maken echo en betaling

U kunt online een afspraak maken voor een echo op eigen verzoek (klik hier voor een online afspraak te maken) of maak een afspraak tijdens onze telefonische spreekuren op maandag, woensdag en donderdagmiddag tussen 13.30u en 14.30u en op dinsdagochtend tussen 9.00u -12.00u via telefoonnummer 0416-531540.

U kunt ons ook een e-mail sturen op info@puur-verloskunde.nl wij bellen jullie zo spoedig mogelijk terug om een echo met in te plannen op het echo spreekuur.

Het echo spreekuur is op wisselende dagen eind van de middag tot begin van de avond.

Betaling:

  • Betaling is middels een pin automaat.
  • Bij een miskraam of afwijkingen zal niets in rekening worden gebracht;
    Er kunnen geen restituties van gelden plaatsvinden.