Het is bijna zover

U bent tussen de 37 en 42 weken zwanger. Na vele maanden zwangerschap is het zover de bevalling komt eraan. Een spannende tijd breekt aan voor u en uw partner. Het bevallingsproces is iets wat u niet kunt leren en verloopt bij iedere vrouw op een eigen manier. Wel kan het lezen van informatie over de bevalling of een zwangerschapscursus ervoor zorgen dat u enigszins weet wat u te wachten staat. Vaak wordt het door de zwangere als prettig ervaren meer te weten, het geeft vaak ook meer rust en minder onnodige angst. Tijdens de zwangerschapscontrole bij ongeveer 35 -36 weken geven we u informatie over de bevalling en over wanneer u contact met ons op dient te nemen. Tevens zullen wij u twee folders meegeven ‘Hoe bereid ik me voor op de bevalling’ en ‘pijnstilling tijdens de baring’.

Mocht u specifieke wensen en verwachtingen hebben dan kunt u deze omschrijven in uw persoonlijk geboorteplan. Wij vragen u dit geboorteplan in te vullen en voor 36 weken aan ons te sturen zodat wij ook uw geboorteplan bij 36 weken tijdens het ‘bevalpraatje’ kunnen bespreken.

Aangezien wij niet alles met u kunnen bespreken tijdens het ‘bevalpraatje’ kunt u op onze site veel al lezen over het verloop van de bevalling en alles wat daarbij komt kijken.

Heeft u na het lezen van alle informatie echter nog vragen, stel deze dan gerust tijdens de eerstvolgende controle! Ook eventuele wensen of verwachtingen ten aanzien van uw bevalling kunt u uiteraard met ons bespreken.